Hoe maak je een heerlijke Cappuccino?

Hoe maak je een heerlijke Cappuccino?

Hoe maak je een heerlijke Cappuccino?

Heb je het volgende weleens afgevraagd? Hoe maak je een heerlijke Cappuccino? Zowel binnen als buiten Italië heeft de Cappuccino veel fans. Deze heerlijke koffie is ook makkelijk om thuis te bereiden. Wat je daarvoor moet doen? Uiteraard heb je een espressomachine nodig. Een heerlijke cappuccino heeft ongeveer 150 ml drank, waarvan 30 ml espresso en de rest in gelijke delen melk en melkschuim.

1-illy.gif

Uiteraard is de basis van een heerlijke cappuccino een heerlijke koffie, gezet van de beste koffiebonen. Bekijk hier onze koffiebonen die voor je cappuccino te gebruiken zijn.

De beste manier om een cappuccino te bereiden:

  • Vul een metalen kan voor een derde met koude melk.
  • Gebruik het stoompijpje voor twee seconden, zo spoel je resten water door.
  • Plaats het stoompijpje in de melk en zet de stoom aan. Zodra er een melkschuimlaag begint te ontstaan en het volume van de melk toeneemt, houd je de kan steeds lager. De truc is om het stoompijpje in de melk houden en de kan schuin te houden om zo een draaikolk in de melk te houden. Schudt de kan met melkschuim niet!
  • Blijf stomen tot de melk 65° Celsius is en het volume is verdubbeld.
  • Tip om het melkschuim steviger te maken is om de onderkant van de kan met een klap op een oppervlak te zetten.
  • Zet een espresso (gemaakt van je favoriete illy koffiebonen) in een cappuccino kopje.
  • Schenk de melk rechtstreeks uit in het kopje, je begint in het midden van de koffie.
  • Vergeet je niet om het stoompijpje opnieuw aan te zetten om de melkresten uit het pijpje te door te spoelen.

De beste melkschuimlaag

De beste schuimlaag is eenvoudig te krijgen. De consistentie van het melkschuim is grotendeels afhankelijk van het vetpercentage in de melk. Hoe hoger het vetpercentage hoe mooier de schuimlaag wordt. Iedere melk heeft een ander resultaat.

Zo wordt het schuim gemaakt met volle melk is romig, dicht en fluweelzacht, terwijl de schuim gemaakt met halfvolle melk vaak minder zacht is. Maak je het schuim met magere melk dan lijkt het resultaat op een schuimgebakje en lost snel op. Gebruik voor een optimale cappuccino bij voorkeur verse volle melk, of anders met verse halfvolle melk.

De illy melkschuimer

Heeft je espressomachine geen opschuimpijpje of lukt het je niet om er mooie schuim mee te maken, dan hebben we een geweldig alternatief voor je. Gebruik de illy melkschuimer. Eenvoudig in gebruik, gemakkelijk schoon te maken en een fantastisch schuim als resultaat. Hierdoor hoef je niet meer de deur uit om voor een heerlijke cappuccino.

Deze illy melkopschuimer maakt snel en geruisloos een fantastisch melkschuim. Zo maakt het warme melkschuim voor de cappuccino of de latte macchiato, maar ook koud melkschuim voor bijvoorbeeld een ijskoffie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen